ProduSafe-sponsort-GEA-Welfare-Tour-2014

ProduSafe sponsort GEA Welfare Tour voor 3e jaar op rij

In juni van dit jaar wordt door GEA Westfalia Separator Nederland in samenwerking met Stichting Jaimy wederom een GEA WelfareTour gehouden. Medewerkers van GEA Westfalia Separator Nederland en Duitsland gaan dit jaar opnieuw op hun racefiets een route van 800 km afleggen in 4 dagen. Op de dag van aankomst, zaterdag 28 juni, zullen collega’s van de fietsers zich in het zweet gaan werken door te mountainbiken of te hardlopen. Ook u kunt daar aan mee doen!!

Ronald McDonald Huis Nijmegen
Het  goede doel van dit jaar is het Ronald McDonald Huis Nijmegen. Het Ronald McDonald Huis biedt uitkomst aan ouders, broertjes en zusjes van ernstig zieke kinderen. Het is een ´Thuis ver van huis´, vlakbij het Radboudumc. Het zieke kind weet dat zijn ouders steeds dichtbij zijn en dat geeft troost.
Onlangs hebben wij, samen met de voorzitter van Stichting Jaimy hier een bezoek gebacht.
Als een kind in het ziekenhuis wordt opgenomen, zijn de ouders daar natuurlijk bij.
Maar sommige kinderen zijn ernstig ziek en moeten naar een speciaal ziekenhuis, ver van huis. Vaak moeten ze voor langere tijd blijven. De ouders proberen zoveel mogelijk bij hun kind te zijn, maar raken overbelast. Het leven van alledag raakt ontwricht.
Ouders kunnen zich in het Huis terugtrekken en bijkomen, zichzelf zijn en steun vinden bij andere ouders. Ze komen tot rust en doen nieuwe krachten op. Die kracht hebben ze hard nodig om hun zieke kind bij te kunnen staan.
Broertjes en zusjes blijven logeren, zodat het gezin bij elkaar blijft.

De projecten
Voor deze kinderen, die ook vaak gedurende een lange periode in het Huis verblijven, koestert het Ronald Mcdonald Huis Nijmegen de wens om ze ook in de zomer een speelplek te geven. Zodat ze gewoon weer even kind kunnen zijn.
Ronald McDonald Huis Nijmegen heeft een prachtige tuin, met oude bomen die veel geborgenheid geven. De tuin is groot genoeg om een speciale plek voor kinderen te maken. Hier kunnen ze spelen, zich verstoppen of zich even terugtrekken in hun eigen fantasiewereld.

Voor meer informatie kijk hier

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *